Γενικά

15 Νοεμβρίου 2017 11:00

Συγκλονίζουν τα βίντεο της ΓΓΙΦ για τη σεξουαλική παρενόχληση (βίντεο)

Διάσημοι πρωταγωνιστές μεταφέρουν στη μικρή οθόνη πραγματικές ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Συγκλονίζουν τα βίντεο της ΓΓΙΦ για τη σεξουαλική παρενόχληση (βίντεο)
-

Καμπάνια για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σεξουαλική παρενόχληση ετοίμασε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, την 25η Νοέμβρη.

Τέσσερα τηλεοπτικά σποτ, με γνωστούς Έλληνες πρωταγωνιστές, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για βίντεο που έχουν ως θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση γυναικών σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και υγείας. Στηριγμένες σε πραγματικά περιστατικά, από τις μαρτυρίες που έχει συλλέξει η ερευνητική ομάδα της ΓΓΙΦ, οι τέσσερις ιστορίες επιχειρούν να διαχωρίσουν τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το κομπλιμέντο από τη σεξουαλική παρενόχληση.

Στόχος της ΓΓΙΦ είναι η καμπάνια να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανάδειξη του θέματος στη χώρα μας, μετά και τις διαστάσεις που έχει λάβει παγκοσμίως το ζήτημα.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΓΓΙΦ. Όλες οι γυναίκες του συνεργείου είναι μέλη του WIFT (Women in Film and Television), ένα διεθνές σωματείο με 14.000 μέλη σε 65 σημεία του πλανήτη και στόχο την προώθηση του έργου των γυναικών στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Το WIFT ιδρύθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα ως WIFT GR (Women in Film and Television Greece).

Τα σενάρια έγραψε η Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ τα έχει σκηνοθετήσει η Όλγα Μαλέα.

Την παραγωγή υπογράφει η Πόλυ Τρανίδου και τη μουσική η Αντριάνα Μπάμπαλη. Στα τέσσερα σποτ παίζουν οι γνωστοί ηθοποιοί, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Λυδία Σγουράκη, Θάνος Καληώρας και Αχιλλέας Σκεύης.

Όλοι οι συντελεστές στήριξαν αφιλοκερδώς την εν λόγω πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)