Δικαιοσύνη

20 Οκτωβρίου 2017 15:00

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για χολέρα στο “Έλενα Βενιζέλου”

Τι ζητά να ερευνηθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας, μετά από έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για χολέρα στο “Έλενα Βενιζέλου”
-

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τον εντοπισμό χολέρας στο υπόγειο του Νοσοκομείου- Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εντολή δόθηκε με αφορμή το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, με το οποίο διαψεύδεται ότι υπήρξε ποτέ ο εντοπισμός χολέρας, στον οποίο επέμεναν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, λίγες ώρες μετά από την σκληρή ανακοίνωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κατά των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ξανθός: "μια ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι η ΠΟΕΔΗΝ"

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στον ρ/σ 247. Ο κ. Ξανθός είπε πως " η υπόθεση της δημόσιας υγείας, δηλαδή της προστασίας των πολιτών και της κοινωνίας από παράγοντες κινδύνου που αφορούν την υγεία τους είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να είναι αντικείμενο συνδικαλιστικής και πολιτικής εκμετάλλευσης. Το λέω έτσι, πολύ κομψά. Και ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε, δυστυχώς, με μία ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, όπως είναι η ΠΟΕΔΗΝ. 

Θεωρώ ότι πραγματικά προσβάλλουν, με τον τρόπο που κινούνται, προσβάλλουν το εξαιρετικό, έντιμο και αξιοπρεπές ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας, με την προσπάθεια που κάνουν να δημιουργούν ένα κλίμα πανικού και ανασφάλειας. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Είναι άλλο η κριτική για υπαρκτές αδυναμίες, κενά και ελλείψεις του συστήματος υγείας που υπάρχουν. Είναι άλλο η κριτική για ολιγωρίες ή ακόμα και για λάθη που μπορεί να κάνει η πολιτική ηγεσία. Και άλλο η γενικευμένη απαξίωση και τρομολαγνία και μάλιστα με σενάρια ευφάνταστα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Το έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν αυτό. Με μικρόβια ανθεκτικά που πεθαίνουν τους ασθενείς, ότι τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι στις επιδημίες, ότι η χώρα μας τη θερίζει η ιλαρά. Τα έχετε δει αυτά."

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)