Δικαιοσύνη

19 Ιουλίου 2017 19:46

Νέο “επεισόδιο” στην δίωξη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Αλλάζουν πάλι τα δεδομένα της δίωξης κατά του πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής. Το κλείσιμο της υπόθεσης ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.

Νέο “επεισόδιο” στην δίωξη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
-

Οι καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο μπαίνουν εκ νέου στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου.

Η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά του πρόσφατου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που απάλλαξε τον τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Είναι η δεύτερη φορά που η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου ασκεί αναίρεση σε απαλλακτικό βούλευμα γι’ αυτήν την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί νομικά σφάλματα στην αιτιολόγηση του  βουλεύματος που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο Εφετών.

Πλέον, τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που θα αποφανθεί προσεχώς για το εάν το βούλευμα θα αναιρεθεί.

Το κλείσιμο της υπόθεσης Γεωργίου είχε χαρακτηριστεί ακόμη και ως προαπαιτούμενο από τους δανειστές, μαζί με την ασυλία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 8,5 δις ευρώ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)