Αστυνομικό Δελτίο

08 Ιουλίου 2017 19:43

“Ξεδόντιασε” δύο συμμορίες εκβιαστών η Ασφάλεια Αττικής

Οι “νονοί”, αναμεσά τους και δυο αστυνομικοί,  πωλούσαν προστασία σε δεκάδες νυχτερινά κέντρα σε όλη την Αττική με μηνιαία ταρίφα…

“Ξεδόντιασε” δύο συμμορίες εκβιαστών η Ασφάλεια Αττικής
-



Του Μανώλη Ασαριώτη 

Χειροπέδες σε κύκλωμα εκβιαστών, αναμεσά τους και δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, πέρασε η Ασφάλεια Αττικής. Δύο διαφορετικές ομάδες, που όμως είχαν άψογη συνεργασία μεταξύ τους, τουλάχιστον έτσι λένε οι αστυνομικοί, και είχαν χωρίσει μάλιστα την Αττική σε περιοχές για να μην έχουν αντιπαλότητες μεταξύ τους.

 Για παράδειγμα η μία συμμορία πωλούσε προστασία στο Κολωνάκι, τη Γλυφάδα και στου Ψυρρή, ενώ η δεύτερη σε μαγαζιά της Γλυφάδας, της Κηφισιάς και του Χαλανδρίου. 

61 ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων και συνοικιακών κλαμπ έδιναν κάθε μήνα μισθό στους… “φουσκωτούς” με ποσά που κυμαίνονταν από 200 έως 2,5 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τον τζίρο του καταστήματος, την περιοχή και τη φήμη του. 

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών πέρασαν χειροπέδες σε 16 Έλληνες, δύο Αλβανούς και έναν Ουκρανό. Ανάμεσά τους και δύο φερόμενα ως αρχηγικά στελέχη, ο ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ και παλιοί... γνώριμοι των αρχών. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν άλλα 10 μέλη των συμμοριών και τον δεύτερο ένστολο , ενώ τονίζουν ότι εκτός από προστασία παρείχαν και άλλες υπηρεσίες: όπως ξυλοδαρμών κατά παραγγελία και εκφοβισμού... 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)