Συνδικαλιστικά

12 Μαΐου 2017 17:19

Διοικητικοί Δικαστές: η κοινωνία αντιμέτωπη με τα άδικα μέτρα του 4ου μνημονίου

Δεν θα δεχτούμε νέες περικοπές στο μισθολόγιο μας και θα αντιδράσουμε ανάλογα, προειδοποιούν οι δικαστικοί λειτουργοί.

Διοικητικοί Δικαστές: η κοινωνία αντιμέτωπη με τα άδικα μέτρα του 4ου μνημονίου
-

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «για μία ακόμη φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα (4ο Μνημόνιο) που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς,  τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας».

Όπως επισημαίνουν, «μεταξύ των μέτρων αναφέρεται και ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων. Η κυβέρνηση εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα  26, 87 παρ, 1 και 88 παρ. 2  του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις  Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας  με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012».

Η ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «η Ένωση  Διοικητικών Δικαστών δεν θα  αποδεχθεί την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων. Δηλώνει ότι θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών .  Δεν θα δεχτεί επ’ ουδενί τη δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)