Δικαιοσύνη

21 Απριλίου 2017 10:14

Εξιτήριο από το νοσοκομείο, αλλά όχι από τη φυλακή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Βγαίνει από το Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται τον τελευταίο καιρό, ο πρώην Υπουργός.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο, αλλά όχι από τη φυλακή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
-

Εξιτήριο παίρνει από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Παρά το ότι όμως, έχει γίνει δεκτή η πέμπτη κατά σειρά, αίτηση αποφυλάκισης που έχει κάνει, ο πρώην Υπουργός δεν θα μεταβεί στο σπίτι του, αλλά στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης που ορίστηκε από το δικαστήριο, ύψους 200.000 ευρώ.

Οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου επιχείρησαν να μεταφερθεί μια παλιά εγγύηση 150.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για πόθεν έσχες, με υποθήκη ακίνητο της κόρης του στη Θεσσαλονίκη, όμως λόγω εμπλοκής αυτό δεν έγινε εφικτό.

Σκοπός ήταν να καταβληθεί το ποσό της εγγύησης και να συμπληρωθούν οι 50.000 ευρώ.

«Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην Υπουργού. Δεν είναι συμβατό με το δικαιϊκό μας σύστημα  και το νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της», δήλωσε ο Λ.Κοτσαλής, συνήγορος του πρώην Υπουργού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)