Παιδεία-Θρησκεία

03 Απριλίου 2017 17:10

Open House 2017: Οι μαθητές του Pierce γιορτάζουν για καλό σκοπό

Ένα διήμερο φεστιβάλ με εντυπωσιακά δρώμενα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Open House 2017: Οι μαθητές του Pierce γιορτάζουν για καλό σκοπό
-

Πιστό στην πολύχρονη παράδοσή του, το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος πραγματοποιεί και φέτος το Open House, μια γιορτή αφιερωμένη στο ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία. Το φεστιβάλ Open House, σε πρωτοβουλία των μαθητών του Σχολείου, θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή. 

Για δύο ημέρες, οι μαθητικές κοινότητες του Pierce θα ξεδιπλώσουν τα δημιουργικά ταλέντα και τις πολύπλευρες δυνατότητές τους. Τα δρώμενα είναι πολλά και ποικίλα: από live DJ set μέχρι το καθιερωμένο Κυνήγι του Θησαυρού, από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις μέχρι αγώνες επιχειρηματολογίας, από Ted-Ed μέχρι συνεδρίες γευσιγνωσίας, και φυσικά την πολυαναμενόμενη μαθητική συναυλία στα ανοιχτά γήπεδα, που θα κορυφώσει τη γιορτή. 

Παρόλο το πλούσιο πρόγραμμά του, το Open House δεν είναι ένα απλό φεστιβάλ ψυχαγωγίας, καθώς υπηρετεί κάθε φορά έναν διαφορετικό καλό σκοπό. Τα έσοδα που συγκεντρώνονται διατίθενται σε υποτροφίες μαθητών αλλά και για τη στήριξη κοινωνικών σωματείων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Ήδη στο Open House 2016 συγκεντρώθηκαν έσοδα άνω των €96.000, τα οποία διατέθηκαν σε 24 υποτροφίες μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Pierce. Επίσης, μέρος των χρημάτων δόθηκε και για τη συντήρηση της εκκλησίας της ιστορικής Μονής Γουβερνέτου, στα Χανιά της Κρήτης, που χτίστηκε το 1537. Εντυπωσιακή υπήρξε όμως και η ανταπόκριση του κόσμου, καθώς οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 4.000, κάτι που ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τη φετινή εκδήλωση. 

Pierce Open House 2017 - διήμερο φεστιβάλ

Αυτήν τη χρονιά, τα έσοδα του Open House προορίζονται για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Σχολείου, δίνοντας ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άριστους μαθητές, αλλά και σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα, σημαντικό ποσό θα διατεθεί και στην Πτέρυγα Εγκαταλελειμμένων Νεογνών του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και στο Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 

Το Οpen House παραμένει πάντα ανοιχτό σε όλους. Στηρίζοντάς το με την παρουσία μας, βοηθάμε τους μαθητές του Pierce να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη! Να είμαστε όλοι εκεί!

  • Παρασκευή 7 Απριλίου, 18:00-22:00 (θεατρικές παραστάσεις)
  • Σάββατο 8 Απριλίου, 16:00-23:00 (εκδηλώσεις και δρώμενα)

Περισσότερες πληροφορίες για το Open House θα βρείτε εδώ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)