Αστυνομικό Δελτίο

07 Νοεμβρίου 2016 19:32

Ερωτήματα προκαλεί η επιστολή Γιωτόπουλου

Ποιόν "φωτογραφίζει" και ποιούς "στοχοποιεί" ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ο άδηλος στόχος του καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν.

Ερωτήματα προκαλεί η επιστολή Γιωτόπουλου
-


Του Γιώργου Καραϊβάζ

Η επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου δεν είναι προϊόν συγκυρίας. Ο άνθρωπος που η αστυνομία εμφάνισε ως αρχηγό της 17Ν και η δικαιοσύνη επικύρωσε τα στοιχεία με 18 φορές ισόβια, δεν θα έβγαινε να κάνει τέτοιες καταγγελίες ακυρώνοντας μάλιστα όσα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν.

Το προφανές βρίσκεται μέσα στην αρχή του κειμένου που κάνει αναφορά στην αναμονή της δικαστικής απόφασης πάνω στο δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης του. Ο άδηλος στόχος παραμένει ένα αίνιγμα.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος γράφει για το ιστορικό σαρανταπεντάρι της οργάνωσης: «Σε σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που ''έκαιγε'' ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δε βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι Μυστικές Υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές;».

Εδώ φωτογραφίζει ξεκάθαρα τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως συνεργαζόμενο με τις αρχές, καθώς αυτός ήταν όπως είναι γνωστό το μέλος της οργάνωσης που καθάρισε την γιάφκα της Δαμάρεως στο Παγκράτι αμέσως μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του Σάββα Ξηρού και έκρυψε το όπλο ταυτότητα, την γραφομηχανή και την σφραγίδα. Επίσης, έχει παραδεχτεί ο Κουφοντίνας ότι αυτός κατάστρεψε τα έγγραφα που σήμερα ο Γιωτόπουλος  του καταλογίζει ότι το έκανε για να κρύψει την ταυτότητα του πραγματικού αρχηγού.   

Το τρίτο κατά σειρά ζήτημα που θίγει ο κ. Γιωτόπουλος είναι ο ισχυρισμός του για 8 ασύλληπτα μέλη: «Υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις Αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν και να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονταν με άλλους πέντε. Απ' αυτήν την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ, ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες.

Με τον Κουφοντίνα, που όταν πιάστηκε είπε στους αστυνομικούς «εγώ και τέλος» δηλώνοντας το τέλος της 17Ν, βρίσκεται σε άγρια κόντρα από το μακρινό 1997. Όπως εκτιμάται ο Γιωτόπουλος στοχοποιεί δύο παλιούς συντρόφους του. Ο ένας είχε παρουσιαστεί ως στρατολόγος και ο δεύτερος ως εκτελεστής με το συνωμοτικό προσωνύμιο Πάρκινσον. Ο τελευταίος θεωρείται ως ο καθοδηγητής της νεοτρομοκρατίας και πιο συγκεκριμένα της Συνωμοσίας.

Τα βασικά ερωτήματα ωστόσο παραμένουν. Γιατί τώρα και ποιος ο άδηλος στόχος. Το μέλλον και η μεταξύ τους καταγγελτική αλληλογραφία ίσως φωτίσουν το σκοτάδι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)