Αστυνομικό Δελτίο

13 Οκτωβρίου 2016 09:45

Έκρηξη στα Εξάρχεια: Ήταν η Τσατάνη ο στόχος;

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική. Στόχος η Τσατάνη, λέει ο δικηγόρος της στο Καλημέρα Ελλάδα. Οι ενδεχόμενοι στόχοι.

Έκρηξη στα Εξάρχεια: Ήταν η Τσατάνη ο στόχος;
-

Προς το πρόσωπο της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη γέρνει η «ζυγαριά» όσο αφορά στο ποιος ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης στα Εξάρχεια.

Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι, στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», ωστόσο η βόμβα τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο αστυνομικού, κάτι που προς το παρόν αποπροσανατολίζει τις έρευνες, τις οποίες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο, υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που προηγήθηκαν της έκρηξης, σε ιστοσελίδα και σε εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, που μιλούσε καλά ελληνικά τηλεφώνησε στις 22:22 στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών, προειδοποιώντας ότι, έχει τοποθετηθεί μηχανισμός που θα εκραγεί σε 25 λεπτά.

Εξάρχεια - Ιπποκράτους - έκρηξη

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Εξάρχεια - Ιπποκράτους - έκρηξη

Προβληματισμός προκύπτει και από το γεγονός ότι, το χρονικό περιθώριο για την έκρηξη της βόμβας που δόθηκε στα δύο τηλεφωνήματα ήταν διαφορετικός.

Εξάρχεια - Ιπποκράτους - έκρηξη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το ποιος τελικά ήταν ο στόχος. Δεν αποκλείεται, αν στόχος ήταν η Γεωργία Τσατάνη, πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ή η «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτό το ενδεχόμενο είναι υπαρκτό λόγω του ότι, η Πόλα Ρούπα είναι ελεύθερη και τα ταμεία της οργάνωσης έχουν ενισχυθεί από την πρόσφατη ληστεία στη Μαλεσίνα. Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», από την άλλη είναι προσφάτως ενεργή με την επίθεση που είχε κάνει τον Νοέμβριο του 2015 στα γραφεία του ΣΕΒ.

Ο δικηγόρος της Εισαγγελέως Τσατάνη, Θέμης Σοφός, που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης από την πρώτη στιγμή, δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρος στόχος της επίθεσης η πελάτισσά του.

Μιλώντας σήμερα στο Καλημέρα Ελλάδα τόνισε ότι, πρόκειται για «στοχευμένη επίθεση στην Γεωργία Τσατάνη». «Αν δείτε το σημείο της έκρηξης είναι ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η κ.Τσατάνη», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι, «η κ.Εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει τις σοβαρές ενδείξεις, τις σοβαρές απειλές που υπήρχαν σε βάρος της, καθώς και ότι πρέπει να αυξηθεί η ασφάλειά της, γιατί χειρίζεται βαριές ποινικές υποθέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι, η Εισαγγελέας Τσατάνη είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου, η οποία κατέληξε στο αρχείο τότε, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία άσκησε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της, καθώς και την ευθεία αντιπαράθεσή της με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι στόχοι

Στην ίδια πολυκατοικία, της Ιπποκράτους 112 στεγάζεται και το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», το οποίο φιλοξενεί εκδόσεις και της Χρυσής Αυγής και είχε γίνει στόχος κουκουλοφόρων τον Ιούλιο του 2008.

Εξάρχεια - Ιπποκράτους - έκρηξη

Εξάρχεια - Ιπποκράτους - έκρηξη

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημενος σε πλαστική σακούλα κλεισμένη με πλαστικό δεματικό (tire up), ανάμεσε σε κάδο απορριμμάτων και το όχημα αστυνομικού, που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.

Εξάρχεια - Ιπποκράτους - έκρηξη

Το τελευταίο στοιχείο περιπλέκει την υπόθεση και ο αστυνομικός, που έχει ταυτοποιηθεί, πρόκειται να μεταβεί στη ΓΑΔΑ για κατάθεση.

Εξάρχεια - Ιπποκράτους - έκρηξη

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)