Γενικά

25 Αυγούστου 2016 19:15

Το τελευταίο χειροκρότημα στον Ανδρέα Μπάρκουλη (Βίντεο)

Το τελευταίο αντίο είπαν το απόγευμα συγγενείς και φίλοι στον Ανδρέα Μπάρκουλη. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και ο γιος του.

Το τελευταίο χειροκρότημα στον Ανδρέα Μπάρκουλη (Βίντεο)
-

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ είναι από σήμερα στη γειτονιά των αγγέλων. Εκεί όπου θα συναντήσει τους άλλους μεγάλους ηθοποιούς της γενιάς του και θα μπορούν πλέον να παίζουν όλοι μαζί τα αριστουργήματα του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου.

Η γυναίκα της ζωής του, όπως την αποκαλούσε, η Μαρία του, η υπόλοιπη οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι του ηθοποιοί αλλά και απλός κόσμος που τον αγάπησε για τις ερμηνείες του στις 114 ταινίες του στον κινηματογράφο αλλά και το θέατρο, τον αποχαιρέτησαν σε κλίμα συγκίνησης κρατώντας λουλούδια στα χέρια στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων, ο κινηματογραφικός οργανισμός Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, η Φίνος Φιλμ, η Καίτη Γκρέυ, η Τίνα Αλέκου Σακελλάριου, η Άννα Φόνσου, η οποία από τη θέση της στο “Σπίτι του ηθοποιού” στήριξε πολύ τον Ανδρέα Μπάρκουλη τα τελευταία χρόνια που η υγεία του είχε επιβαρυνθεί.

Ανδρέας Μπάρκουλης - ηθοποιός - κηδεία - Μεταμόρφωση

Ο Τρύφων Παπουτσής από το “Σπίτι του ηθοποιού” και ο Κώστας Πρέκας, μεταξύ άλλων, εκφώνησαν τους επικήδειους λόγους, αλλά και ο Δήμαρχος Σπετσών, ο οποίος ευχαρίστησε τον εκλιπόντα που ανέδειξε το νησί μέσα από την ταινία «Τζένη, Τζένη».

Ανδρέας Μπάρκουλης - ηθοποιός - κηδεία - Μεταμόρφωση

Αντί στεφάνων μπορούσε όποιος ήθελε να προσφέρει τον οβολό του υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού σε κουτί που υπήρχε στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων, μετά από συμφωνία της Μαρίας Μπάρκουλη με τους υπεύθυνους του σωματείου για τα παιδιά.

Αντρέας Μπάρκουλης - ηθοποιός

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών το μεσημέρι της Τρίτης στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου νοσηλευόταν για αρκετές μέρες εξαιτίας σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού και καρδιακής ανεπάρκειας.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)