Συνδικαλιστικά

21 Ιουνίου 2016 22:56

Νέα 48ωρη απεργία στα λιμάνια

Εκατοντάδες τα εγκλωβισμένα κοντέινερ στα Πειραιά και Θεσσαλονίκη από τη συνεχιζόμενη απεργία των υπαλλήλων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Νέα 48ωρη απεργία στα λιμάνια
-


Με νέα 48ωρη απεργία συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, όπως αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης.

Η ΟΜΥΛΕ, θα αποστείλει και επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, ζητώντας να γίνει απαλοιφή της φράσης «κατάργηση του Γενικού Προσωπικού Κανονισμού από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ» που βρίσκεται σε διάταξη της νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, ενώ θα ζητούνται γραπτές δεσμεύσεις αναφορικά με τη δυνατότητα μετάταξης εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

 Χωρίς προβλήματα λειτουργεί, πάντως, ο κλάδος της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την αναστολή της πολυήμερης απεργίας των λιμενεργατών του ΟΛΠ, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν στις φορτοεκφορτώσεις των εμπορευματοκιβωτίων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Στη Θεσσαλονίκη, όμως,  υπάρχουν προβλήματα και στην εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων, καθώς οι λιμενεργάτες στον ΟΛΘ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με νέα 24ωρη απεργία από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έως στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 23/06.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να εξετάσει εάν είναι συμβατή με το δίκαιο περί ανταγωνισμού η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco.

Έως το τέλος του Ιουνίου, με βάση και την έκθεση της Επιτροπής, αναμένεται να οδηγηθεί στη Βουλή προς ψήφιση η νέα σύμβαση παραχώρησης. Εν συνεχεία  θα κληθεί η Cosco να καταβάλει το τίμημα για την απόκτηση αρχικά του 51% των μετοχών του ΟΛΠ αλλά και τη διαχείριση του μεγαλύτερου λιμανιού της Μεσογείου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)