Συνδικαλιστικά

05 Ιανουαρίου 2016 20:53

Απεργεί η ΟΣΥΠΑ–Προβλήματα στις πτήσεις

Πότε θα πραγματοποιηθεί η απεργία. Αφορμή της κινητοποίησης η προσφυγή της ΟΣΥΠΑ κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των κρατικών αερολιμένων.

Απεργεί η ΟΣΥΠΑ–Προβλήματα στις πτήσεις
-

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) για την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν προβλήματα στις πτήσεις, κυρίως προς τα περιφερειακή αεροδρόμια.

Αφορμή της απεργίας αποτελεί η εκδίκαση-συζήτηση, εκείνη την ημέρα από την Ολομέλεια του ΣτΕ, της προσφυγής της ΟΣΥΠΑ, των Περιφερειών, των Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και άλλων φορέων και συνδικαλιστικών Ενώσεων, κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων.

Η ΟΣΥΠΑ έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή το πρωί συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ προκειμένου όπως τονίζει «να καταδειχθεί η καθολική αντίδρασή μας και την απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας».

Αποφασισμένη «να πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στον αφελληνισμό του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής μας οικονομίας», δηλώνει η Ομοσπονδία.

Πιο συγκεκριμένα η ΟΣΥΠΑ ζητάει «από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς, τα Εργατικά Κέντρα, που θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες του ξεπουλήματος των αεροδρομίων, να οργανώσουν κινητοποιήσεις και να παραστούν στο ΣτΕ, για να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)