Αστυνομικό Δελτίο

01 Οκτωβρίου 2015 13:33

Επιχείρηση “σκούπα” της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και οι βεβαιώσεις κάθε είδους παραβάσεων.

Επιχείρηση “σκούπα” της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη
-

Του Γιάννη Αρβανίτη

Στη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της  Γ.Α.Δ.Θ, κι έγινε στα πλαίσια των συστηματικών ελέγχων για τη πρόληψη και τη καταστολή της εγκληματικότητας.

Συνολικά συνελήφθησαν 67 άτομα και βεβαιώθηκαν 22 πταισματικές παραβάσεις. Ειδικότερα συνελήφθηκαν 10 άτομα για κατοχή ναρκωτικών κι άλλα 10 για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων:

59χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ποινή πολυετούς φυλάκισης, 47χρονος (Έλληνας) φυγόποινος για λαθρεμπορία, 28χρονη για κατά κόρον παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κλοπή. Ακόμη 24 άτομα γιατί δε διέθεταν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Επίσης συνελήφθησαν 6 άτομα για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, δυο εκ των οποίων πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να «ανοίγουν» ΙΧ σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος. Δυο άτομα συνελήφθησαν για απόπειρα ληστείας και ακόμη δύο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ένας 24χρονος ομογενής συνελήφθη μετά από καταδίωξη, διότι στο αυτοκίνητο του είχε 2.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα, τα οποία θα διακινούσε σε διαφόρους «πλανόδιους πωλητές».

Άλλα 12 άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων, ενώ βεβαιωθήκαν 22 παραβάσεις που αφορούν στο Νόμο περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή ατόμων. Όλοι οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)