Δικαιοσύνη

17 Ιουνίου 2015 14:39

Απερρίφθη το αίτημα για αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Ιουνίου, οπότε και θα εξεταστεί η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε η Βίκυ Σταμάτη μετά τη νέα απόφαση.

-

Της Λίας Κοντοπούλου

Για έκτη φορά απερρίφθη το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή της νοσηλευόμενη στο Δρομοκαΐτειο.

"Ανοίξατε δύο τάφους σήμερα, όταν θα είμαι νεκρή από αισθήσεις δεν θα έχει κανένα νόημα να είμαι κοντά στο παιδί μου. Εδώ δικάζομαι ως Τσοχατζοπούλου και όχι ως Σταμάτη, έλεος!" φώναξε προς τους δικαστές φεύγοντας η Βίκυ Σταμάτη, ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε υψηλούς τόνους είπε: Η απόφαση είναι απάνθρωπη, απαράδεκτη και εκδικητική, λειτουργείτε ως διεκπεραιωτές."

Η Βίκυ Σταμάτη αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματός της υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης κατά των τακτικών δικαστών και του αναπληρωτή εισαγγελέα, διαβάζοντας μάλιστα μία επιστολή την οποία είχε επισυνάψει στην αίτησή της:

"Έχω γράψει κάτι για τον άντρα μου και το παιδί μου. Οι μεγάλες χαρές έχουν στην κορυφή τους τη μοναδική σκέψη για εμένα, το σύζυγο μου, τον οποίο ερωτεύτηκα και λάτρεψα και εμπιστεύτηκα για όσα μου προσέφερε αβίαστα. Είναι σημαντικό να τεθεί το ζήτημα του αιτήματος εξαίρεσης επειδή αντιμετωπίζομαι από τη δικαστική και την πολιτική εξουσία, οι οποίες δηλώνουν αδυναμία αξιολόγησης. Οι χειροπέδες είναι για τα χέρια, όχι για το στόμα. Με απαράδεκτη κακότητα και εκδικητικότητα αντιμετωπίζουν μια ασθενή και με τη σημερινή απόφαση απόρριψης της αίτησης μου. Το απόσταγμα του λόγου μου είναι χειροπέδες στα χέρια όχι στο στόμα".

Λίγο πριν το δικαστήριο ανακοινώσει την απόφασή του, η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε το λόγο, για να αναφερθεί στο προηγούμενο επεισόδιο με την πρώην σύζυγο του Νίκου Ζήγρα. "Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε το λόγο και επιδεικνύετε κατανόηση. Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη μόνο από το δικαστήριο για την αγανάκτησή μου. Θέλω να απαντήσω για τον πλουτισμό μου και την δικαιολογημένη αγανάκτησή μου και να καταλαβαίνετε όλοι ότι εξέτισα την ποινή μου. Ποινή σιωπηλότητας και υπακοής έχω εκτίσει κι εγώ και το παιδί μου. 1500 μέρες μόνο στο ψυχιατρείο, που κάθε μέρα μετρά ως διπλή και 15 μήνες στη φυλακή. Τελούμε εν αιχμαλωσία, το παιδί μου κι εγώ έχουμε υποστεί βίαιη μεταχείριση-κακομεταχείριση.

Η φυγή μου ήταν το κύκνειο άσμα μου. Έχω να πιω καφέ τρεις μήνες, δεν βγαίνω από δωμάτιό μου, δεν προαυλίζομαι, εδώ ο παιδοκτόνος προαυλίζεται, αλλά όχι εγώ. Γιατί περιφέρομαι στα δικαστήρια δεν μου το έχει εξηγήσει κανείς. Δεν αισθάνομαι ένοχη για τίποτε, όλοι έχουν στραφεί εναντίον μου για να καλύψουν τα νώτα τους".

Μάλιστα, η Βίκυ Σταμάτη άφησε αιχμές και για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή: "Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μητέρες που είναι ελεύθερες και να μην έρχονται εδώ στο δικαστήριο να συνδράμουν μία μάνα που έχει τρία χρόνια να δει το παιδί της".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)