Παιδεία-Θρησκεία

01 Ιουνίου 2015 12:19

Τελευταία ημέρα για προσκύνημα στην Αγία Βαρβάρα

Λίγες ώρες απομένουν για την επιστροφή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στη Βενετία. Άγνωστο ακόμα τι ώρα θα κλείσουν σήμερα οι πόρτες του ναού.

-

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας έχουν τη δυνατότητα έως και σήμερα να προσκυνήσουν οι πιστοί στον Ιερό Ναό του ομώνυμου Δήμου της Αττικής.

Η ώρα κλεισίματος του ναού θα προσδιορισθεί από την προσέλευση και του τελευταίου πιστού, μιας και η προσέλευση εξακολουθεί να είναι μεγάλη.

Την Τρίτη, σε κλίμα κατάνυξης τα ιερά λείψανα θα αναχωρήσουν για τη Βενετία και τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, συνοδεία του διακόνου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Τζιαν Φράνκο Φιορίν.

Η επιστροφή των ιερών λειψάνων είχε αρχικά προγραμματιστεί για νωρίτερα, ωστόσο μετά την αθρόα προσέλευση των πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διετύπωσε το αίτημα για την περαιτέρω παραμονή του ιερού σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας στον προσκυνηματικό Ναό του ομωνύμου  Δήμου Αττικής μέχρι και σήμερα, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)