Δικαιοσύνη

27 Μαΐου 2015 15:36

Στη δίκη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Είχαμε τυφλή εμπιστοσύνη στον υπουργό ακόμα και σε πόλεμο να μας έλεγε να πάμε, δήλωσε ο κ. Παραγιουδάκης.

-

Της Λίας Κοντοπούλου

«Είχαμε εμπιστοσύνη στον Υπουργό», κατέθεσε ο Μ.Παραγιουδάκης. «Ούτε συζήτηση ότι του είχαμε εμπιστοσύνη, βάσει του Συντάγματος ακόμα και αν μας έλεγε να πάμε σε πόλεμο». Όπως είπε, το ΚΥΣΕΑ είχε υιοθετήσει την πρόταση του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού.

«Στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ έγιναν κάποιες ερωτήσεις από τον Πρωθυπουργό Κ.Σημίτη και η εισήγηση του Υπουργού έγινε αποδεκτή. Ήταν τόσο τεκμηριωμένη η πρόταση  για τη  γερμανική εταιρεία, από την όποια θα παίρναμε τα υποβρύχια και τη συνεργασία με τα ναυπηγεία, που και να ήθελε κάποιος δε θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει  κατά της εισήγησης. Άλλωστε τα τρία ΚΥΣΕΑ που είχαν προηγηθεί είχαν συμφωνήσει. Στη συνέχεια ανετέθη στον Υπουργό Άμυνας να υλοποιήσει την απόφαση αυτή».

Σχετικά με τις μίζες ο κ.Παραγιουδάκης είπε ότι «στις διαδικασίες αυτές έχω την αίσθηση ότι δεν υπήρξε δωροδοκία. Για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω, δεν αποκλείω να υπήρξαν μίζες από τη στιγμή μάλιστα που τουλάχιστον ένας εμπλεκόμενος, ο κ. Κάντας, το έχει ομολογήσει. Εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στρατιωτικοί».

Για τα TOR-M1 είπε ότι ως αρχηγός ΓΕΣ είχε προτείνει τέσσερα αντιαεροπορικά και ότι τα επίμαχα ήταν η τελευταία του επιλογή στη λίστα, καθώς δεν είχαν δοκιμαστεί αρκετά. «Ήταν πολιτική απόφαση, δεν γνωρίζω γιατί»,  ανέφερε ο μάρτυρας.

Η κατάθεση του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθεί η εισαγγελέας ως προς το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για την αποφυλάκιση της.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)