Γενικά

14 Μαΐου 2015 18:33

Επανήλθε ο Ξυδάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η κυβέρνηση ουδέποτε δεσμεύτηκε στο άμεσο μέλλον να ακολουθήσει τη δικαστική οδό, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού.

-



Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία επανέλαβε σήμερα ο Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

«Οι νομικές γνωματεύσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες και ενισχύουν την επιχειρηματολογία της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε δήλωσε ότι δεσμεύεται στο άμεσο μέλλον να ακολουθήσει τη δικαστική οδό», ανέφερε σε ερώτηση σχετικά με τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η δικαστική οδός είναι μια από τις πολλές οδούς που ανοίγονται μπροστά μας», πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης, τονίζοντας πως «ο πολυετής αγώνας με πολιτικά και διπλωματικά μέσα με σκοπό τη διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης έχει φέρει ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης, και μάλιστα στη Βρετανία, διάκειται ευνοϊκά στην επιστροφή των Γλυπτών».

«Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση, αξιοποιώντας την πλούσια πείρα του παρελθόντος, επιλέγει τα προσφορότερα μέσα, τους όρους και το πεδίο για την επίτευξη των στόχων της», κατέληξε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)