Γενικά

10 Μαΐου 2015 23:59

Χειροπέδες σε 72χρονο για κλοπές σε Αμαλιάδα και Καλύβια

Αναζητείται ο 18χρονος συνεργός του συλληφθέντα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

-



Στη σύλληψη ενός 72χρονου Έλληνα, που κατηγορείται για κλοπές σε τρία αρτοποιεία σε Αμαλιάδα και Καλύβια, καθώς και μία κλοπή αυτοκίνητου, προχώρησαν το Σάββατο οι αστυνομικές αρχές στο Τραγανό Ηλείας.

Σε βάρος του 72χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 18χρονος, συνεργός του συλληφθέντα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι δύο δράστες μετέβησαν με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει στις 6-5-2015 από την Πάτρα, σε τρία αρτοποιεία στην Αμαλιάδα και στα Καλύβια και αφαίρεσαν τρείς ταμειακές μηχανές και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ακολούθησε κινητοποίηση των αστυνομικών των μικτών περιπολιών Αμαλιάδας και Ανδραβίδας – Βάρδας, οι οποίοι εντόπισαν και ακολούθησαν τους δράστες, καταφέρνοντας να συλλάβουν τον 72χρονο, ενώ ο 18χρονος τράπηκε σε φυγή.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του αυτοκινήτου που οδηγούσαν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις ταμειακές μηχανές και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχαν αφαιρέσει από τα αρτοποιεία, ένα μαχαίρι και ένα ζευγάρι ελαστικά γάντια. Σημειώνεται ότι, τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν και το αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει οι δράστες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου, ενώ ο 72χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο και ο 18χρονος παραβιάζοντας τις θύρες των καταστημάτων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε τις ταμειακές μηχανές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)