Δικαιοσύνη

12 Μαρτίου 2015 20:41 Τελευταία ενημέρωση : -

Παπακωνσταντίνου: Δεν νόθευσα τη λίστα Λαγκάρντ

Για στημένη υπόθεση έκανε λόγο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κατά την απολογία του στο ειδικό δικαστήριο.

-



Της Λίας Κοντοπούλου

Αρνείται κατηγορηματικά ότι αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ και ότι ήταν εκείνος που αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αποδίδοντας σε σκευωρία τη νόθευση της λίστας, χωρίς όμως να γνωρίζει, όπως λέει, ποιος προέβη στην πράξη αυτή.

Κατά την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών αν και δεν το είπε ξεκάθαρα, άφησε να εννοηθεί ότι το στήσιμο της υπόθεσης έγινε από κάποιους μέσα από το ΣΔΟΕ. Είχε «χαλάσει τη σούπα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, καθώς είχε στείλει στον εισαγγελέα δεκάδες επίορκους υπαλλήλους και είχε λάβει αποφάσεις που έθιγαν συμφέροντα.

Και παρότι δεν απέδωσε σε κάποιον συγκεκριμένο την ευθύνη για τη διαγραφή των ονομάτων από τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε στην απολογία του πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συνδρομή ανθρώπων του ΣΔΟΕ και την προτροπή κάποιων που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο πρώην Υπουργός «κάρφωσε» πολύ ανοιχτά για τους χειρισμούς του τον Ιωάννη Διώτη, τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στον οποίο είχε αποστείλει τη λίστα Λαγκάρντ. Είπε πως χρειάστηκε να φτάσει η υπόθεση στη Βουλή και μετά από εισαγγελική έρευνα να αποκαλυφθεί ότι το usb της δικογραφίας, όπου λείπουν τα επίμαχα ονόματα, δεν ήταν το αρχικό που είχε στείλει ο πρώην Υπουργός στον κ. Διώτη, αλλά το αντίγραφο που έκανε ο κ. Διώτης. Αν και δεν απέδωσε ευθέως ευθύνες στον κ. Διώτη για τη διαγραφή των ονομάτων, επεσήμανε πως όσο είχε τη λίστα στην κατοχή του υπήρξε μία «περίεργη χρήση» της λίστας.

Βολές εκτόξευσε και κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του, όταν ξέσπασε ο σάλος με τα διαγραμμένα ονόματα «τον πέταξε στα σκυλιά» και ο κ.Βενιζέλος που ως πρόεδρος άλλους τους στήριζε σε ανάλογες περιπτώσεις τον διέγραψε μέσα σε ένα βράδυ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους δικαστές και την εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου, επαναλάμβανε διαρκώς πως δεν είναι εκείνος που αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτήν την ιστορία είναι το εξιλαστήριο θύμα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)