Δικαιοσύνη

18 Φεβρουαρίου 2015 19:59

Ευρεία σύσκεψη εισαγγελέων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς

Στόχος η ταχύτερη καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

-



Της Λίας Κοντοπούλου

Η επιτάχυνση των εισαγγελικών ερευνών σε υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής ήταν το βασικό θέμα της ευρείας σύσκεψης εισαγγελικών λειτουργών υπό την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Εκτός από οδηγίες που δόθηκαν στους εισαγγελικούς λειτουργούς για τον τρόπο χειρισμού των δικογραφιών, ώστε να υπάρξει ταχύτερη καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και θέματα βελτίωσης της συνολικότερης λειτουργίας των Εισαγγελιών της χώρας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο παρέστησαν ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Παντελής και ο επόπτης ερευνών οικονομικού εγκλήματος-αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα των αναβολών των δικών, προκειμένου οι υποθέσεις που αναβάλλονται να καταλήγουν στον ίδιο προεδρεύοντα δικαστικό λειτουργό και ζητήθηκε από τους εισαγγελείς Εφετών να εποπτεύουν και να μεριμνούν, προκειμένου να βρίσκονται όλοι οι εισαγγελείς στον τόπο που υπηρετούν. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)