Αστυνομικό Δελτίο

31 Ιανουαρίου 2015 14:57

Αγόραζε από το ίντερνετ με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών

Χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών ένας 25χρονος αγόραζε από το διαδίκτυο προϊόντα τεχνολογίας μεγάλης αξίας.

-

 Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 25χρονος από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος μέσα σε διάστημα μόλις 4 μηνών είχε αγοράσει από το ίντερνετ τεχνολογικά προϊόντα αξίας άνω των 3.300 ευρώ, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών, τα οποία είχαν νωρίτερα υποκλαπεί.

 Μάλιστα, όταν τελικά παραλάμβανε τα δέματα με τα προϊόντα από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, φρόντιζε να πλαστογραφεί και την υπογραφή των νόμιμων κατόχων των καρτών.

 Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 25χρονο τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στην περιοχή της Θέρμης.

 Σε βάρος του 25χρονου και του συνεργού του, ο οποίος, επίσης, συνελήφθη, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «απάτης κατ’ εξακολούθηση», «πλαστογραφίας», «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης» και «απλής συνέργειας σε απάτη», καθώς και για παράβαση του νόμου «περί προσωπικών δεδομένων».

 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός πραγματοποιούσε τις αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου 2014.

 Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο κατοικίες του 25χρονου σε περιοχές της Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή, πλήθος άλλων ηλεκτρονικών συσκευών και τρία κινητά τηλέφωνα.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ -σύμφωνα με την αστυνομία- συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)