Γενικά

25 Ιανουαρίου 2015 08:50

Εκλογές 2015: Τα χιόνια έκλεισαν εκλογικά τμήματα

Με πολύωρη καθυστέρηση άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα σε χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, που παρέμεναν κλειστά λόγω χιονιά.

-

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε εκλογικα τμήματα στην ορεινή Ναυπακτία λόγω κακοκαιρίας αλλά και στην Ευρυτανία.

Σε δύο κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, το Γρηγόρι και την Ελατόβρυση, σχεδόν μέχρι τις 12 το μεσημέρι παρέμειναν κλειστά τα εκλογικά τμήματα, καθώς ήταν αδύνατη η πρόσβαση των δικαστικών αντιπροσώπων, λόγω του χιονιού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.

Εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Ναυπακτίας δούλευαν από τις πρώτες πρωινές στις ορεινές περιοχές για να ανοίξουν ή να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς.

Συνολικά, μέχρι τις 8 το πρωί, πέντε εκλογικά τμήματα δεν λειτουργούσαν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι περίμεναν να ανοίξει ο δρόμος από τα μηχανήματα.

Προβλήματα λόγω χιονιού παρουσιάστηκαν και σε ορεινό χωριό της Ευρυτανίας.

Στην Αχαΐα με μικρή καθυστέρηση άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες Βιλιβίνης και Βάλτας, που βρίσκονται στη περιοχή του δήμου Καλαβρύτων.

Στην Ξάνθη η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια και καλλιέργειες με αποτέλεσμα η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα να είναι σχετικά μειωμένη.

Όπως είπε ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης, η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά στα 19.449 εκλογικά τμήματα της χώρας, με εξαίρεση λίγα εκλογικά τμήματα όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα ως ως προς την έγκαιρη άφιξη των δικαστικών αντιπροσώπων και οφείλονται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ που διέθεσε super puma για τη μεταφορά δικαστικής αντιπροσώπου από τα Χανιά στην Αγία Ρουμέλη.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)