Γενικά

04 Ιανουαρίου 2015 22:30

Ο πολυπρόσωπος Χριστόδουλος Ξηρός και οι βόλτες με το ποδήλατο

Συστηνόταν ως πρώην εκπαιδευτικός, έκανε βόλτες με το ποδήλατο και πραγματοποιούσε διάφορες εργασίες στον κήπο.

-



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Έναν καλά οργανωμένο κώδικα, που θα του επέτρεπε να περνάει απαρατήρητος, εφάρμοζε με μεθοδικότητα ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ένας κώδικας, που περιλάμβανε άλλοτε μικρότερες και άλλοτε πιο δραστικές αλλαγές στην εμφάνισή του, και παράλληλα μια στρατηγική προσεγμένων συναναστροφών με τον κόσμο.

Τα πολλά πρόσωπα του «Μανώλη της 17Ν»

Τα μακριά βαμμένα μαλλιά, το μουσάκι και η εμφανώς αδυνατισμένη σιλουέτα, είχαν κάνει αγνώριστο τον αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη. Ακόμη και οι γονείς του δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν, όπως παραδέχτηκαν.

«Αγνώριστος ήταν. Έλεγα αποκλείεται να είναι αυτός ο γιός μου…», δήλωσε  ο παπά-Τριαντάφυλλος, πατέρας του Χριστόδουλου Ξηρού, αναφορικά με την μεταμφίεσή του.

Μια ολική μεταμόρφωση σε σχέση με την τελευταία εικόνα του Χριστόδουλου Ξηρού στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, στις 20 Ιανουαρίου του 2014. Το κοντό λουκ, με το μαλλί κουρεμένο σύριζα στο μέτωπο.

Από τον παχουλό σωματότυπο και το ατημέλητο hair styling, που είχε μετά τη σύλληψη του, ο Χριστόδουλος Ξηρός άρχισε κατά τη διάρκεια της δίκης τις αλλαγές στην εμφάνισή του, σαν να εκπαιδεύεται πάνω σε αυτές.

Σταδιακά γίνονταν όλο και πιο φανερή η απώλεια βάρους, ενώ δοκίμαζε και διαφορετικά χτενίσματα όπως η χωρίστρα στα μαλλιά του.

Συστηνόταν ως πρώην καθηγητής

Έχοντας προετοιμάσει κατάλληλα το κρίσιμο κομμάτι του καμουφλάζ, έφτιαξε το στρατηγείο του στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με τους γείτονες του, ο «Mανώλης της 17Ν» ντυνόταν πάντοτε με σπορ ρούχα, χρησιμοποιούσε ποδήλατο για τις μετακινήσεις του που ήταν ιδιαίτερα πυκνές, ενώ δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός.

Ο καταζητούμενος αρχιτρομοκράτης, έχτιζε μεθοδικά την κάλυψη του. Διατηρούσε τυπικές σχέσεις με τους περισσότερους, ενώ είχε επιλέξει συγκεκριμένα άτομα στα οποία αποκάλυψε στοιχεία που αφορούσαν στο στάτους του. Σε έναν από αυτούς είχε συστηθεί ως πρώην εκπαιδευτικός.

Στις βόλτες του με το ποδήλατο, ο Χριστόδουλος ξηρός εθεάθη αρκετές φορές να συνοδεύεται από μια γυναίκα που επίσης οδηγούσε ποδήλατο. Μάλιστα σε μια από τις κοινές βόλτες τους, είχαν κοντά τους και ένα ανήλικο αγόρι. Κλείνονταν για αρκετές ώρες μέσα στην τριώροφη μονοκατοικία που νοίκιαζε.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός πραγματοποιούσε ακόμη διάφορες εργασίες μπροστά στον κήπο, ενώ επέλεγε αρκετά συχνά την πίσω αυλή στην οποία δεν υπήρχε ορατότητα για το τι έκανε, τις περισσότερες φορές αθόρυβα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)