Γενικά

11 Νοεμβρίου 2014 11:54

Τι είναι ο ατομικός φάκελος υγείας του ΕΟΠΥΥ

Με στόχο την καταπολέμηση της υπερσυνταγογράφησης καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ.

-

Ένα σύστημα που θα επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο των παροχών προς κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός.

Πρόκειται για τον ηλεκτρονικό ατομικό φάκελο υγείας, ένα σύστημα καταγραφής όλων των ιατρικών επισκέψεων, εξετάσεων, φαρμάκων και άλλων παροχών, των οποίων κάνει χρήση ο ασθενής.

Στόχος είναι η καταπολέμηση της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, αφού επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο των παροχών προς κάθε ασφαλισμένο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, μέσω αυτού του συστήματος θα ελέγχεται και θα μπλοκάρεται οποιαδήποτε προσπάθεια υπερχρέωσης του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία της Ατομικής Κάρτας Υγείας κάθε ασφαλισμένου. Στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, με τις εξετάσεις, το ιστορικό νοσηλείας και κάθε άλλη πληροφορία που σχετίζεται με την υγεία του και η οποία θα αντικαταστήσει το σημερινό βιβλιάριο ασθενείας.

Το ποσό που θα διανεμηθεί στα νοσοκομεία της χώρας για την ψηφιοποίηση ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο του κ. Βορίδη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)