Δικαιοσύνη

06 Οκτωβρίου 2014 18:13

Ποινικές διώξεις για τα ολυμπιακά ακίνητα που ρημάζουν

Η δικογραφία διαβιβάζεται και στη Βουλή καθώς σημερινός πρόεδρος της εταιρείας είναι ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης.

-

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Ποινική δίωξη εναντίον των επικεφαλής της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» ασκήθηκε από τους αρμόδιους εισαγγελείς για την μετά-Ολυμπιακή δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα έργα.

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς μετά από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του Κωνσταντίνου Ματάλα, ενώ για τον Διονύση Σταμενίτη που τον διαδέχθηκε στη θέση αυτή και σήμερα είναι βουλευτής της ΝΔ η δικογραφία στέλνεται στη Βουλή για να αρθεί η ασυλία του.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας ενώ μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας του 2004 όλα τα Ολυμπιακά έργα, εκτός του ΟΑΚΑ, πέρασαν στην αρμοδιότητα της εταιρείας, οι δύο επικεφαλής της όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν για την μετέπειτα χρήση τους αλλά τα εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε χώρους σκουπιδιών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)