Γενικά

03 Οκτωβρίου 2014 11:18

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και οι «στόχοι» της ομάδας Μαζιώτη

Ο συλληφθής δεν ήταν ο μόνος που επισκεπτόταν τον χώρο. Την γιάφκα που κρύβουν τον οπλισμό τους αναζητά η αντιτρομοκρατική.

-

 

Την τελευταία στιγμή η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία απέτρεψε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα και έβαλε χειροπέδες σε ένα από τα «κορυφαία» στελέχη της ομάδας Μαζιώτη μετά από μεγάλη επιχείρηση στον Βύρωνα.  

Ωστόσο, οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται με στόχο να εντοπιστεί η γιάφκα της οργάνωσης όπου κρύβουν τον οπλισμό τους, ενώ στόχος της αστυνομίας είναι να εντοπιστούν και τα άτομα που στήριζαν τη δράση του 30χρονου και ετοίμαζαν χτυπήματα σε βάρος επιχειρηματιών και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις που βρήκαν οι αρχές περιελάμβαναν στοιχεία για τον εφοπλιστή και πρόεδρο της "ΠΑΕ Ολυμπιακός" Ευάγγελο Μαρινάκη, τον επιχειρηματία και πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης. Όπως ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, υπήρχαν ακόμα αναφορές για τη ΝΔ και για τις εταιρείες Capital, Siemns και Info Quest.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης  υπήρχαν και συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ των οποίων η 3η Οκτωβρίου οπότε θα γινόταν η "πρόβα τζενεράλε" καθώς το χτύπημα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Πως έφτασαν στα ίχνη του 30χρονου

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στο γκαράζ της οδού Δενισλίου την 24η Σεπτεμβρίου έγιναν υπό άκρα μυστικότητα. Αφορμή στάθηκε η διακοπή καταβολής των ενοικίων για τη μίσθωση του κρησφύγετου αμέσως μετά τη σύλληψη Μαζιώτη στις 16 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», τους τελευταίους τρεις μήνες ο ιδιοκτήτης του χώρου έπαψε να λαμβάνει τα ενοίκια και εντέλει απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. Φέρεται μάλιστα να παρέδωσε στους αστυνομικούς το μισθωτήριο συμβόλαιο πάνω στο οποίο βρέθηκε το αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη. Επιπλέον, από τη γραφολογική εξέταση προέκυψε ότι το ίδιο άτομο που είχε μισθώσει τον χώρο στον Βύρωνα είχε αγοράσει, με το όνομα «Μιχελάκης», το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ο Μαζιώτης και η καταζητούμενη σύντροφός του Πόλα Ρούπα.

Στο γκαράζ της οδού Δενισλίου βρέθηκαν εξαρτήματα του κλεμμένου αυτοκινήτου που εξερράγη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου «υπογεγραμμένο» από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τον Νίκο Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε το κρησφύγετο περίπου δέκα ημέρες και φαίνεται να το επισκέφτηκε ακόμα ένα άτομο. Ο νεαρός που συνελήφθη χθες φέρεται να έπεσε σε παγίδα της Αστυνομίας, αφού πληροφορίες αναφέρουν, ότι κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη, πήγε να παραδώσει τα κλειδιά του γκαράζ σε καφενείο ακριβώς απέναντι, όπου και συνελήφθη. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση και προσπάθησε να διαφύγει.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)