Γενικά

28 Σεπτεμβρίου 2014 20:25

Αποζημίωση «βλέπει» ο Αυστραλός που τραυματίστηκε από τα πυρά Μαζιώτη

Αγωγή εναντίον του ελληνικού δημοσίου φέρεται ότι προτίθεται να καταθέσει ο 19χρονος Αυστραλός, που τραυματίστηκε από τα πυρά του Νίκου Μαζιώτη.

-



Του Μανώλη Ασαριώτη

Τον εύκολο τρόπο να βγάλει χρήματα νομίζει ότι βρήκε ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη, τον περασμένο Ιούλιο στο Μοναστηράκι.

Ο νεαρός φέρεται έτοιμος να καταθέσει αγωγή εναντίον του ελληνικού δημοσίου, ζητώντας να αποζημιωθεί για την πλημμελή -όπως τη χαρακτηρίζει ο δικηγόρος του- ιατρική φροντίδα, που δέχθηκε, μετά τον τραυματισμό του.

Ο 19χρονος ήταν σε διακοπές στην Ελλάδα και με φίλους του είχε καθίσει σε εστιατόριο της Μητροπόλεως, όταν δέχθηκε δύο θραύσματα στον αριστερό του αστράγαλο από τα πυρά του Νίκου Μαζιώτη.

Άμεσα δέχθηκε της πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ, ενώ χωρίς καθυστέρηση μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύτηκε μόνο για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο νεαρός Αυστραλός ισχυρίζεται τώρα ότι είναι αναγκασμένος να συνεχίζει μία θεραπευτική αγωγή και ότι, λόγω του τραύματός του, δεν μπορεί να επιστρέψει στο ράγκμπι, με το οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά.



Στο νοσοκομείο τον είχαν επισκεφθεί οι υπουργοί Υγείας, Δημόσιας Τάξης και Τουρισμού και μάλιστα η κυρία Κεφαλογιάννη του είχε απευθύνει πρόσκληση να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, όποια στιγμή επιλέξει.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)