Γενικά

28 Αυγούστου 2014 10:43

Μάχη μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιφασιστών στην Θεσσαλονίκη

Υψηλοί τόνοι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής και τους αντιφασίστες που βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

-

Αντιπαράθεση με συνθήματα και ύβρεις ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων σημειώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας. 

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Μπουτάρης καρφίτσωσε στο πέτο ένα φέιγ βολάν, που είχε πάνω του το εξάκτινο αστέρι και έγραφε «Jude», δηλαδή Εβραίος, το οποίο κυκλοφόρησε η δημοτική σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου για να θυμίσει το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, ως απάντηση στην παρουσία δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής.



Το ίδιο φέιγ βολάν κρατούσαν στα χέρια τους και μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, που είχαν καταλάβει το ένα θεωρείο και είχαν ανοίξει πανό. 

Τους δύο εξώστες της αίθουσας είχαν καταλάβει , οι χρυσαυγίτες από τη μια και οι αντιφασίστες από την άλλη, και φώναζαν συνθήματα η μία πλευρά εναντίον της άλλης.

Οι Χρυσαυγίτες έλεγαν "όχι φυλακές για τους εθνικιστές" και οι αντιφασίστες απαντούσαν "ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά".

Οι αντιφασίστες είχαν απλώσει τρία πανό, τα οποία υπέγραφαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

 Οι χρυσαυγίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

 Η ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα εν αναμονή της έναρξης της τελετής ορκωμοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)