Παιδεία-Θρησκεία

22 Ιουλίου 2014 14:54

«Ασπίδα προστασίας» από τους κινδύνους του διαδικτύου

Για τους κινδύνους του διαδικτύου θα ενημερώνονται από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας.

-

Της Άντας Τράκου

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξειδικευμένοι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, θα συνδέονται μέσω του διαδικτύου, ταυτόχρονα, με σχολεία της επικράτειας, όπου θα παρουσιάζονται με τρόπο κατανοητό και προσιτό στους μαθητές οι κίνδυνοι του Διαδικτύου.

 

Η εφαρμογή της δράσης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ξεκίνησε, μετά και τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Παιδείας ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος με τον Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, Διευθυντή Διεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία τέθηκαν οι όροι για την υλοποίηση του προγράμματος.

 

Στόχος είναι η δράση αυτή να καλύψει όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας από το επίπεδο της Α’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ΄Λυκείου και η συνολική ενημέρωση να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015.

 

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  έχουν καθιερώσει την Ασφαλή Πλοήγηση ως διαρκή ενημερωτική δράση στα σχολεία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)