Γενικά

17 Ιουνίου 2014 20:43

Ξορκίζει το Thessaloniki Pride o Άνθιμος

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης οργανώνει αγρυπνία, την Παρασκευή, στην αυλή του Αγίου Δημητρίου.

-


«Αίσχος» και «πρόκληση», χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τις εκδηλώσεις Thessaloniki Pride, που έχουν προγραμματιστεί, την Παρασκευή και το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη.

«Η Εκκλησία έχει μια προτροπή: "μη δώτε το άγιον τοις κυσί", δηλαδή "μην ανακατεύετε τα άγια ζητήματα και πράγματα με τα σκυλιά"» σχολίασε ο μητροπολίτης, στο περιθώριο της συνάντησης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Σεβαστείτε και το σχήμα και τη ζωή μου ολόκληρη για τα θέματα της Εκκλησίας και του λαού μας και την ευπρέπεια και μη με αναμιγνύετε με αυτό το αίσχος. Τελείωσε. Είναι μια διαστροφή της ανθρωπίνης υπάρξεως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί στη συγκέντρωση και την αγρυπνία χριστιανικών οργανώσεων, το βράδυ της Παρασκευής, στην αυλή του Αγίου Δημητρίου , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το gay pride.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)