Δικαιοσύνη

08 Απριλίου 2014 13:26

Μπαλτάκος: Το ρίσκο που δεν βγήκε και η κάλυψη στον γιό του

«Ήταν ένα ρίσκο αυτό που έκανα και δεν μου βγήκε», παραδέχτηκε ο Τάκης Μπαλτάκος, ενώ παρείχε πλήρη κάλυψη στον γιό του.

-

Ο Τάκης Μπαλτάκος μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσιοποίηση της «υπόγειας» συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη προσπάθησε να καλύψει τις πράξεις του στην κατάθεση στην εισαγγελέα Πόπη Νταγιάντα, η οποία διερευνά εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αθέμιτης μαγνητοσκόπησης από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης δεν αρνήθηκε τη συνομιλία του με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής που όπως είπε έγινε με ανοιχτές πόρτες, και υποστήριξε ότι ήταν οι δύο γραμματείς του που μπαινόβγαιναν στη διάρκεια της συνάντησης του Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίες θα κληθούν ως μάρτυρες από την εισαγγελέα.

Μετά το τέλος της κατάθεσής του, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι δεν έδινε πληροφορίες σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό που επεδίωκε ήταν να πληροφορείται για τη στρατηγική τους και τις μεθόδους τους.

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος ανάφερε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε πριν από περίπου έξι μήνες στο γραφείο του στη Βουλή, χωρίς καμία μυστικότητα.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι ξανακάλεσε στο γραφείο του βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών του κόμματος τον Οκτώβριο, όπου τους είπε ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, ότι η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί πουθενά και ότι δεν υπάρχει σκευωρία σε βάρος τους, παρά μόνο στοιχεία και τους ζήτησε, όπως είπε, «να μη βλέπουν φαντάσματα».

Ο Τάκης Μπαλτάκος είπε ότι ανέλαβε μια κίνηση υψηλού ρίσκου σε μια χρονική συγκυρία για τη χώρα, στην οποία ο πρωθυπουργός είχε, όπως είπε, να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο.

Πάντως, ο κ. Μπαλτάκος παρείχε πλήρη κάλυψη στον γιο του για το θερμό επεισόδιο στη Βουλή με στελέχη της Χρυσής Αυγής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου είναι κομάντο των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που κάθεται το βράδυ σπίτι του και βλέπει τούρκικα. Είδε ότι κάποιοι θίξανε τον πατέρα του και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο».

Εν τω μεταξύ, εισαγγελική έρευνα άρχισε ο αθλητικός εισαγγελέας για τη δημοσίευση φωτογραφίας του γιου του Τάκη Μπαλτάκου Δημήτρη, που τον απεικονίζει να κρατάει αναμμένο δαυλό σε γήπεδο. Πρώτα ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, θα πρέπει να διαπιστώσει αν όντως είναι ο υιός Μπαλτάκος και αν η φωτογραφία ελήφθη πριν καταταγεί στο λιμενικό ή μετά.

Παράλληλα, με αυτόφωρο κινδυνεύουν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής εάν δημοσιοποιήσουν βίντεο που έχει αποκτηθεί παράνομα. Στην εισαγγελία πρωτοδικών απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια  η οποία περιλαμβάνει ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με το ενδεχόμενο κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού.

Η εισαγγελία θα εξετάσει την βασιμότητα των καταγγελιών προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος ή άλλης αξιόποινης πράξης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)