Δικαιοσύνη

27 Φεβρουαρίου 2014 16:40

Νέες διώξεις για τα εξοπλιστικά

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για σειρά κακουργημάτων σε σχέση με την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

-

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Σε νέες διώξεις προχώρησε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου σε σχέση με τα εξοπλιστικά για μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για σειρά κακουργημάτων σε σχέση με την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ. Ειδικότερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά και κατά του αντιπροσώπου της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, που σύμφωνα με όσα έχει πει στον ανακριτή ο Κάντας, είναι ο Χρήστος Τούμπας, απόστρατος αξιωματικός.

Η σύμβαση για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ, υπεγράφη το 2001 και έφθασε τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ανάδοχος για την προμήθεια των ραντάρ πάνω στα βραζιλιάνικα αεροσκάφη, ήταν σουηδική εταιρεία.Ο Κάντας έχει πει ότι είχε λάβει από την εταιρεία αυτή 150.000 ευρώ αρχικά και στη συνέχεια άλλες 100.000 προκειμένου να πείσει τις επιτροπές να προμηθευτούν τα σουηδικά ραντάρ.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, ενώ ήδη ενδιαφέρον για δικαστική συνδρομη έχουν εκφράσει Σουηδοί εισαγγελείς, προκειμένου να ελέγξουν το σύστημα δωροδοκίας και στη χώρα τους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)