Δικαιοσύνη

06 Φεβρουαρίου 2014 16:24

Ελεύθερος με όρους ο Πάνος Ευσταθίου

Απερρίφθη το αίτημα της εισαγγελίας Εφετών για την προφυλάκιση του Ευσταθίου.

-

Απερρίφθη  κατά πλειοψηφία από το δικαστικό συμβούλιο η έφεση που είχε ασκήσει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, Μανώλης Ρασιδάκης, επί του βουλεύματος με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος, υπό όρους, ο κατηγορουμένους για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών Πάνος Ευσταθίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Ευσταθίου επιχειρηματίας είχε απολογηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για το αν έπρεπε να προφυλακισθεί ή να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Τελικώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία, κρίνοντας ότι ο Πάνος Ευσταθίου πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Ευσταθίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανάφερε:

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με Πρόεδρο την κ. Αβροκόμη Θούα, κατά πλειοψηφία (2-1) απέρριψε την έφεση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με την οποία ζητούσε την προσωρινή κράτηση του 83χρονου και βαριά ασθενούς κ. Παναγιώτη Ευσταθίου.

Η Δικαιοσύνη αξιολόγησε τα σοβαρά προβλήματα υγείας του κ. Ευσταθίου, καθώς και το γεγονός ότι εμπράκτως συνδράμει τον Ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, στο δύσκολο έργο του να διερευνήσει την σύνθεση υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)