Δικαιοσύνη

03 Φεβρουαρίου 2014 18:00

Τι έλεγε επί επτά ώρες ο Νίκος Ζήγρας στους Ελβετούς εισαγγελείς

Εξηγήσεις ενώπιον εκπροσώπων της ελβετικής δικαιοσύνης έδωσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

-

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Επί επτά ώρες ανακρίθηκε από τους Ελβετούς εισαγγελείς μέσα στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο Νίκος Ζήγρας.

Οι Ελβετοί του απήγγειλαν κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ανυπολόγιστα ακόμη ποσά, από τις μίζες για τα εξοπλιστικά που διαχειρίστηκε επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος καλείται επίσης αύριο από τους ελβετούς ανακριτές με την ίδια κατηγορία. 

Παρότι ο Ζήγρας- όπως έκανε και στη δίκη με τον Τσοχατζόπουλο- δείχνει πρόθυμος να επιστρέψει τα κλεμμένα, φαίνεται όμως προς το παρόν ότι αυτό είναι δύσκολο και απαιτείται από την Ελβετία επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Ελβετός εισαγγελέας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η ελβετική δικαιοσύνη συνεργάζεται από το 2012 με την ελληνική, με κύριο άξονα την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και θα οδηγήσουν στο δικαστήριο όλα εκείνα τα άτομα, υπαλλήλους ελβετικών τραπεζών ή τους επιχειρηματίες που ξέπλυναν βρώμικο χρήμα, αλλά πάνω από όλα θα συνεργαστούν με την ελληνική δικαιοσύνη «χωρίς να πληγεί το κύρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας τους».

Ο Νίκος Ζήγρας έγινε έξαλλος γιατί παρότι ο ίδιος ανοίγει τους λογαριασμούς του και μεταμελημένος ζητά να επιστραφούν τα χρήματα στην Ελλάδα, οι Ελβετοί τον κατηγορούν ότι τα έχει επενδύσει σε εργοστάσια.

Ελεύθερος, αλλά θυμωμένος ο Νίκος Ζήγρας αποχώρησε από την Ευελπίδων, και μέσω του δικηγόρου του έδωσε γραπτή δήλωση.

Η δήλωση του Νίκου Ζήγρα

«Έχω δηλώσει εμπράκτως τη μεταμέλειά μου για τη συμμετοχή μου στην εγκληματική οργάνωση ξεπλύματος χρήματος των πρώην υπουργών και ζήτησα συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος που οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλπτοντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει με τη σειρά του συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον Ελληνικό λαό γιατί ήταν η χώρα – πλυντήριο των κλεμμένων από τον ελληνικό λαό χρημάτων, γιατί τόσα χρόνια έκλεινε τα μάτια και τώρα κάνει πως δεν ξέρει. Το Ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα και να παύσει τις υποκριτικές διώξεις και ανακρίσεις για να έχει δικαιολογία να παρακρατεί τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα. Και η αρχή της επιστροφής των χρημάτων, πρέπει να γίνει από τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο, εκεί που ανήκουν».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)