Γενικά

20 Ιανουαρίου 2014 19:19

Τα γουναράδικα του Βελουχιώτη, του Διαμαντόπουλου και του Ξηρού

«Ραντεβού στα γουναράδικα» έδωσε στο τέλος του βιντεοσκοπημένου μηνύματός του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θυμίζοντας τόσο τον Άρη Βελουχιώτη όσο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

-

Η λαϊκή έκφραση «ραντεβού στα γουναράδικα» βρέθηκε αρκετές φορές στα χείλη του Άρη Βελουχιώτη, θέλοντας να προβλέψει το μέλλον του και των συντρόφων του όταν ξεκινούσαν για παράτολμες επιχειρήσεις εναντίον των Γερμανών κατακτητών.

Κατά το λαό, το ίδιο έκανε και η αλεπού όταν έφευγε από τη φωλιά της μη μπορώντας να γνωρίζει εάν θα επιστρέψει σε αυτή. Εάν δεν γύριζε στη φωλιά, ήξερε ότι θα έβλεπε τους «συντρόφους» της στον πάγκο των γουναράδων, λίγο πριν το γδάρσιμο…

Ο Βελουχιώτης γνώριζε λοιπόν ότι και ο ίδιος θα έφθανε κάποια στιγμή στα «γουναράδικα» και επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στο φαράγγι του Φάγγου.

Η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, προκαλώντας αντιδράσεις στον πολιτικό χώρο, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι εξέλαβαν τη φράση του ως απειλή για τη «γούνα» τους, άλλοι την εξέλαβαν ως πρόβλεψη για το μέλλον του ιδίου του βουλευτή.

Τώρα, η φράση αυτή βρέθηκε και στα χείλη του Χριστόδουλου Ξηρού. Απειλή ή πρόβλεψη; Ο ίδιος ο Ξηρός τόνισε νωρίτερα ότι: «Καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε... να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων». Μήπως αυτό αποτελεί απάντηση στο ερώτημα;

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)