Δικαιοσύνη

12 Ιανουαρίου 2014 17:59

Άγνωστη η ημερομηνία έκδοσης του Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Άγνωστη παραμένει προς το παρόν η ημερομηνία έκδοσης του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Ελλάδα, από την Τουρκία όπου συνελήφθη.

-

Ο Άγγελος Φιλιππίδης έχει οδηγηθεί στις φυλακές Μαλτεπέ, μετά τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων

Αν και το τουρκικό δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για την έκδοσή του στην Ελλάδα, η διακρατική γραφειοκρατία έχει φρενάρει τη μεταφορά, μέχρι να διαβιβασθεί στις τουρκικές αρχές ο πλήρης φάκελος του κ. Φιλιππίδη, διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 40 ημέρες.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υποστήριξε μετά τη σύλληψή του ότι δεν κρυβόταν από τις ελληνικές αρχές και ότι υπήρχε συνεννόηση με τις ανακριτικές αρχές, για να εμφανισθεί ενώπιών τους το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα, πάντως, με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του Άγγελου Φιλιππίδη 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ - Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας, 1.514 δολάρια ΗΠΑ, δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB, μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών, άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα έγγραφα. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου, η οποία σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα φέρεται να ζημίωσε τουλάχιστον κατά 400 εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο, ανοίγει τη Δευτέρα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)