Γενικά

19 Δεκεμβρίου 2013 17:45

Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής

Για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα 10 ημερών, αστυνομικοί του  Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας εντόπισαν και  συνέλαβαν 7 οδηγούς απορριμματοφόρων τη στιγμή που ξεφόρτωναν νοσοκομειακά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής.

-

Του Γιάννη Αρβανίτη

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο για να συνδράμουν υπαλλήλους της Περιφέρειας που πραγματοποιούσαν ελέγχους και αυτοψία στον ΧΥΤΑ. Τα απορριμματοφόρα που ανήκουν σε Δήμους, ήταν γεμάτα με οικιακά σκουπίδια και μεγάλες ποσότητες αποβλήτων από 7 νοσοκομεία της Αττικής.

Ειδικότερα, εντοπιστήκαν μεγάλες μαύρες σακούλες που περιείχαν σύριγγες με αίμα, γάζες, ορούς, γυάλινα μπουκάλια φαρμάκων κ.α., προϊόντα επικίνδυνα , τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακής διαχείρισης.

Άμεση ήταν η ενημέρωση Εισαγγελέα, με εντολή του οποίου τα υλικά αυτά μεταφέρθηκαν σε χώρο αφαλούς διαχείρισης. Εκτός από τους 7 οδηγούς των απορριμματοφόρων, οι αστυνομικοί αναζητούν και άλλα 8 άτομα, υπεύθυνα των επιτροπών διαχείρισης αποβλήτων των εμπλεκομένων νοσοκομείων.

Σε βάρος όλων αυτών σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ οι επτά οδηγοί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)