Δικαιοσύνη

13 Δεκεμβρίου 2013 19:30

Στα χέρια της αστυνομίας πρώην διευθυντής εξοπλισμών

Σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα, στη Σιγκαπούρη, βρέθηκαν 13,7 εκατομμύρια δολάρια.

-


Ελεύθερος, υπό όρους, ήταν ο Αντώνης Κάντας, που εμπλέκεται στην υπόθεση Τζοχατζόπουλου. Με ένταλμα που εξέδωσε, όμως, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλής συνελήφθη, εκ νέου, καθώς εμφανίζεται ως διαχειριστής δύο off shore εταιρειών μέσω των οποίων έφθασε σε τράπεζα της Σιγκαπούρης το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Αντώνης Κάντας διετέλεσε, το διάστημα 1996 – 2002, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών και δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά τον καταδικασμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος Γιάννη Σμπώκο.

Σε βάρος του κ. Κάντα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και τον περασμένο Σεπτέμβρη, για την υπόθεση προμήθειας και εκσυγχρονισμού του συστήματος «ΕΡΜΗΣ 2», επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απιστία του πρώην υπουργού Άμυνας -αδίκημα που έχει παραγραφεί- δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να εισέπραξε 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, η οποία είχε αναλάβει την τηλεπικοινωνιακή υποδομή του έργου. Μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Αντώνης Κάντας είχε αφεθεί ελεύθερος. Τώρα καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις δύο off shore εταιρείες και τα 13,7 εκατομμύρια ευρώ. 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)