Δικαιοσύνη

24 Οκτωβρίου 2013 18:46

Προφυλακιστέος ο Γιάννης Σμπώκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Γιάννης Σμπώκος για την υπόθεση των TOR M1.

-



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Προφυλακίστηκε ο Γιάννης Σμπώκος και για την υπόθεση των TOR M1, μετά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και αφού βεβαίως έχει καταδικαστεί στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου σε κάθειρξη 16 χρόνων.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών είχε ζητήσει από συγκατηγορούμενο του στην υπόθεση να χρησιμοποιήσει μία εταιρεία του «Glavis International» μέσω της οποίας πέρασαν 12.247.000 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι προϊόν δωροδοκίας από τον Βλάσση Καμπούρογλου με την ρωσική εταιρεία ΑΝΤΕΥ που μας προμήθευσε τους πυραύλους.

Την ερχόμενη εβδομάδα καλούνται σε απολογία οι κ.κ. Αβατάγγελος και Ματαντός, που φέρονται ότι μέσω των εταιρειών τους διακινήθηκε χρήμα από δωροδοκίες. Η δικογραφία κλείνει και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος.

Στο μεταξύ, στα μέσα Νοεμβρίου οι ανακριτές συναντώνται στη Χάγη με συναδέλφους τους από Αγγλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο και Γερμανία προκειμένου να συνεργαστούν για να ανοίξει ένας μεγάλος τραπεζικός λογαριασμός που φαίνεται ότι κατέληγε στην Ελλάδα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)