Γενικά

17 Οκτωβρίου 2013 06:37

Με το "τσιγκέλι" η απογραφή των ΝΠΙΔ

Βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια στον αστερισμό της απογραφής, όμως εξακολουθούν να είναι ο μεγάλος άγνωστος Χ του δημοσίου.

-

του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Τρία τελεσίγραφα μέσω ισάριθμων εγκυκλίων από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν σταλεί μόνο τον τελευταίο χρόνο στους οργανισμούς δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τα περίφημα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, για να απογράψουν και επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του προσωπικού τους. Το τελευταίο εστάλη μόλις την περασμένη Παρασκευή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακόμη μια προθεσμία σε εποπτευόμενες αρχές και διευθύνσεις διοικητικού που έως και σήμερα δεν έχουν κάνει το παραμικρό. Προκύπτει άλλωστε από την εγκύκλιο στην οποία γίνεται ειδική αναφορά: «...όσα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Επιχειρήσεις δεν έχουν ανταποκριθεί στην απογραφή του προσωπικού τους σύμφωνα με την  ΔΙΔΑΔ/Φ.81/62/οικ. 19639/12-7-2013 εγκύκλιο της υπηρεσίας μας, θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στην αποστολή των σχετικών εγγράφων και αρχείων που αναφέρονται στην ανωτέρω εγκύκλιο μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου».

Όπως φαίνεται το αυτί κάποιων το αυτί εξακολουθεί να μην ιδρώνει παρά την σαφή προειδοποίηση ότι: «...Η μη έγκαιρη εκπλήρωση των προαναφερόμενων υποχρεώσεων από τα αρμόδια όργανα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία συνιστά λόγο ελέγχου για την τέλεση του πειθαρχικού παραπτώματος της παράβασης καθήκοντος».

Αυτό πυροδοτεί αλυσιδωτά...παρατράγουδα. Έτσι μέχρι και αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ένα 24ωρο δηλαδή, μετά τη λήξη της διορίας, ουδείς  μπορούσε ακόμη και κατά προσέγγιση να αποδώσει την εικόνα, πόσοι ήταν συνεπείς, πόσοι ξαναέγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια πολύ περισσότερο να δώσει έστω ανεπίσημα τον αριθμό πίσω από τον άγνωστο Χ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)