Πολιτική

03 Ιουλίου 2024 12:31

Ερυθρά Θάλασσα: Η φρεγάτα “Ψαρά” προστάτευσε εμπορικό σκάφος στον Κόλπο του Άντεν (εικόνες)

Τι αναφέρει η επίσημη σελίδα της επιχέιρησης "Ασπίδες" για την δράση της Ελληνικής φρεγάτας στον Κόλπο του Άντεν.

Ερυθρά Θάλασσα: Η φρεγάτα “Ψαρά” προστάτευσε εμπορικό σκάφος στον Κόλπο του Άντεν (εικόνες)
-

Η φρεγάτα Ψαρά συμμετέχει στην Ευρωπαΐκή επιχείρηση "Ασπίδες" στην Ερυθρά Θάλασσα και ως στόχο έχει την προστασία της ναυσίπλοΐας στην θαλάσσια περιοχή, κυρίως από επιθέσεις των Χούθι που έχουν πλήξει εμπορικά πλοία.

Σύμφωνα με ανάρτηση της επίσημης σελίδας της επιχείρησης στο "X", ελληνική φρεγάτα, πραγματοποίησε με επιτυχία άλλη μια επιχείρηση στενής προστασίας για ένα εμπορικό σκάφος στον Κόλπο του Άντεν.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο (X):

"Η Φρεγάτα Ψαρά πραγματοποίησε με επιτυχία άλλη μια επιχείρηση στενής προστασίας για ένα εμπορικό σκάφος στον Κόλπο του Άντεν.

Η παροχή θαλάσσιας ασφάλειας σε εμπορικά πλοία της περιοχής είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα της επιχείρησης “Ασπίδες”.

Τα εμπορικά πλοία θα εγγραφούν στο σύστημα αναφοράς σκαφών MSCHoA, σύμφωνα με τη σύσταση για το χάρτη θαλάσσιας ασφάλειας Q6099, το συντομότερο δυνατό, το αργότερο 72 ώρες πριν εισέλθουν στην περιοχή αναφοράς: στο https://on-shore.mschoa.org/eu-navfor-aspides/ 

Η επιχείρηση “Ασπίδα” με αμυντική εντολή ενεργεί ως αξιόπιστη θαλάσσια ασφάλεια με πάροχο της ΕΕ και έχει ως στόχο τη διασφάλιση της ελευθερίας ναυσιπλοΐας στην Περιοχή Λειτουργίας και τη συμβολή στην αποκατάσταση της ασφαλούς διέλευσης των εμπορικών πλοίων".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)