Γενικά

13 Μαΐου 2018 17:29

Σκουρλέτης για συμβασιούχους στην καθαριότητα: δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα

«Έληξαν οι συμβάσεις τους και προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σκουρλέτης για συμβασιούχους στην καθαριότητα: δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα
-

Διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ότι είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση στους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

«Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας πως έληξαν οι συμβάσεις τους και προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

«Είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε ανοιχτό διαγωνισμό για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. Το ΑΣΕΠ οργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό και έως τότε αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης στον ΣΚΑΙ.

Διευκρίνισε πως ο διαγωνισμός «έγινε με βάση πάγια κριτήρια του ΑΣΕΠ» και πρόσθεσε πως προστέθηκε μια «ειδική ρύθμιση για μοριοδότηση» των συμβασιούχων που αφορούσε το 50% των θέσεων.

Υποστήριξε πως «δεν απολύεται κανείς. Από το 2015 δεν απολύθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απολυμένοι υπάρχουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει χιλιάδες απολύσεις όταν έρθει στην κυβέρνηση».

Η Β’ Αθηνών και η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην σχεδιαζόμενη κατάτμηση της Β’ Αθηνών χαρακτήρισε «υπεκφυγή» τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: «Θέλει να αφήσει αυτή τη χαοτική κατάσταση στη Β’ Αθήνας. Γιατί η ΝΔ θέλει αυτή τη μεγάλη περιφέρεια που δίνει ευκαιρίες σε μερικούς για συναλλαγές;».

Ξεκαθάρισε ότι «προϋπόθεση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι η καταγραφή τους στην τελευταία απογραφή. Μπορεί o Έλληνας του εξωτερικού να είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά να μην έχει καταγραφεί στην απογραφή. Κάποια εκατομμύρια της διασποράς θα ψηφίζουν… αν θέλει η ΝΔ και έχει συγκεκριμένη επεξεργασία να την καταθέσει».

Εκτίμησε, τέλος, ότι «η ΝΔ θέλει βαρόνους – υποψήφιους» και ζήτησε να μη συσχετίζεται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού με την Β’ Αθηνών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)