Βουλή

10 Ιουλίου 2017 17:22

“Noor 1”: η Βουλή θα συζητήσει το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική

"Για κινήσεις αντιπερισπασμού" μιλά η Κουμουνδούρου. "Φωτιές" απο τους νέους ισχυρισμούς Γιαννουσάκη για επαφές με πολιτικά στελέχη.

“Noor 1”: η Βουλή θα συζητήσει το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική
-

Στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου τοποθετείται η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του «Noor 1» σύμφωνα με την ενημέρωση του Νίκου Βούτση στη Διάσκεψη των Προέδρων. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η συζήτηση προγραμματίζεται να γίνεται μεταξύ 25 και 28 Ιουλίου. 

Η ΝΔ στην πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή χαρακτηρίζει την υπόθεση «πρωτοφανή» και ζητά «να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της». Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει το αίτημα.

«O μόνος λόγος που προτείνεται από τη Ν.Δ. είναι ως μια κίνηση αντιπερισπασμού. Το σημαντικό στην υπόθεση του “Noor 1” είναι να ανακαλυφθούν οι ένοχοι και να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη. Βέβαια, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την τακτική της ΝΔ, η οποία είναι αυτή της λάσπης και της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σημαντικά θέματα σχετικά με το μέλλον της χώρας και την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», ανέφερε σε συνέντευξη της στην ΕΡΑ, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Γιαννουσάκης: στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επισκέπτονταν στην φυλακή

Εν τω μεταξύ, ο καταδικασμένος, πρωτοδίκως, σε ισόβια εφοπλιστής, Ευθύμης Γιαννουσάκης διέψευσε δημοσιεύματα ότι δέχθηκε επίσκεψη από πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τον επισκέπτονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δημόσια Διοίκηση.

«Ούτε από Τοπική της ΝΔ δεν έχει έρθει κάποιος να μ’ επισκεφθεί. Αντίθετα, έρχονταν στελέχη πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ, με θέσεις στην Δημόσια Διοίκηση. Αυτοί οι κύριοι με επισκέπτονταν μέχρι 20/3 που έγινα “κακό παιδί”, για  να με διαβεβαιώνουν ότι “το Υπουργείο είναι μαζί μου”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο έγκλειστος εφοπλιστής αναφέρθηκε εκ νέου στις επικοινωνίες του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αναφέροντας μεταξύ άλλων «στις 22/1/2017, σε επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Άμυνας τον ενημερώνω ότι θα πάω στην Προϊσταμένη και θα “βοηθήσω”».

«Του λέω “ελπίζω να βγω την 1/2/2017 και να πηγαίνω απ’ έξω (σημ: εννοεί να καταθέτει) και ότι ίσως ζητήσω 24ωρη άδεια για λόγους υγείας, ώστε να πηγαίνω χωρίς να το ξέρει ούτε η φυλακή μου”. Τότε δεν ήθελα να το ξέρουν 20 άτομα στη φυλακή. Σήμερα, υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει τον ρόλο μου», υποστήριξε ο Ευθ. Γιαννουσάκης σε ακόμη μια προσπάθεια να πείσει το Συμβούλιο να εγκρίνει το αίτημα αναστολής της φυλάκισης του. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)