Βουλή

28 Μαρτίου 2017 22:06

Στην Βουλή τρεις δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα

Τους φακέλους με τα στοιχεία των υποθέσεων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, έστειλε στην Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην Βουλή τρεις δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Η μία δικογραφία αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών για μία τροπολογία που είχε κατατεθεί στη Βουλή και ακύρωνε πρόστιμα και φόρους που είχαν επιβληθεί σε άλλες εταιρείες και στρέφεται κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η μηνύτρια εταιρεία εγκαλεί τον πρώην Υπουργό Οικονομικών και νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ότι με αυτόν τον τρόπο ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο και πλέον, μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας από τις εισαγγελικές αρχές δια μέσου του Υπουργείου Δικαιοσύνης η Βουλή καλείται να ελέγξει εάν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα για την επίμαχη τροπολογία που πέρασε από το Κοινοβούλιο.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σχετίζεται με ένα ηχητικό απόσπασμα όπου είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο το Δεκέμβριο του 2014. Στο επίμαχο ηχητικό απόσπασμα ακουγόταν μία φωνή που κάποιοι υποστήριζαν ότι ήταν του πρώην Πρωθυπουργού να μιλά με επιτακτικό ύφος για την ποινική μεταχείριση μελών της Χρυσής Αυγής που απολογούνταν εκείνη την περίοδο. Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός πως είχε υπάρξει πραγματογνωμοσύνη από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας που είχε καταλήξει ότι δεν μπορεί να γίνει ταύτιση της φωνής που ακούγεται με εκείνης του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο και αυτή η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για να διερευνηθεί εάν έχει υπάρξει πρόκληση τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος από δικαστικό λειτουργό.

Η τρίτη δικογραφία απεστάλη στη Βουλή και αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη σε βάρος του βουλευτή των Ανεξαρτήτων ΕλλήνωνΘανάση Παπαχριστόπουλου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, με αφορμή τα όσα είχε πει στην κρατική τηλεόραση για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)