Γενικά

28 Μαρτίου 2017 11:46

Σβίγκου: Τσίπρας και Σκουρλέτης συμφωνούν να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ

Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ σε αντίθεση με τη ΝΔ που τη θέλει ιδιωτικοποιημένη είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σβίγκου: Τσίπρας και Σκουρλέτης συμφωνούν να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ
-

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τόνισε πως η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και σε αυτό δεν υπάρχει διαφωνία ανάμεσα σε Τσίπρα και Σκουρλέτη, ούτε ανάμεσα σε κόμμα και Κυβέρνηση.

Παράλληλα υποστήριξε πως η Κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και δεν θα αφήσει να προχωρήσει από την «πίσω πόρτα» η ιδιωτικοποίηση της όπως υπονόησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σύμφωνα με την Ρ.Σβίγκου.

«Μέσα από τη διαπραγμάτευση και την πρώτη αξιολόγηση τα σχέδια που είχε εκπονήσει η προηγούμενη κυβέρνηση όπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, αυτή τη στιγμή οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση.

Υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα και δεν πρόκειται να φέρουν από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η ΝΔ,η οποία δημοσιοποίησε την άποψη της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και μάλιστα κάνοντας ένα βήμα πέρα από τους δανειστές», είπε η Ράνια Σβίγκου στο Ρ/Σ North 98.

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι οι διαφορές με τους δανειστές δεν είναι τεχνικές αλλά πολιτικές και για να γεφυρωθούν χρειάζεται πολιτικές συγκλίσεις για μια συνολική συμφωνία εκτός από το τεχνικό της μέρος που θα περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά.

Το ΔΝΤ δεν ξεκίνησε τώρα να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και τις παράλογες απαιτήσεις αλλά από το Δεκέμβρη του 2015. Τώρα πλέον έχει αποδεχθεί τα νούμερα της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν και αυτή τη στιγμή συζητούνται τα αντίμετρα και τα εργασιακά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)