Γενικά

22 Μαρτίου 2017 14:36

ΣΥΡΙΖΑ: δεν παραγράφονται οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για το Βατοπαίδι

Για σκάνδαλο που δεν τελεσφόρησε εξαιτίας των ισχυρών αντιδράσεων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα η δήλωση Παπαγγελόπουλου. Τι λέει το Ποτάμι.

ΣΥΡΙΖΑ: δεν παραγράφονται οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για το Βατοπαίδι
-

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Βατοπαιδίου επισημαίνει ότι «η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης υπενθυμίζεται «ότι η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε "Συνασπισμού", επιτρέποντας σήμερα στη δικαιοσύνη να μιλά για "γη και περιουσία" που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου».

Νωρίτερα πάντως ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για τη δικαστική απόφαση τονίζοντας δε ότι «Τσίπρας και Καραμανλής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της διαπλοκής» και πρόσθεσε ότι «τους λαοπρόβλητους ηγέτες, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα».

Το ΚΚΕ σε σχόλιό του σχετικά με την δικαστική απόφαση για το Βατοπαίδι, επισημαίνει ότι "για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η αλήθεια σε τέτοιες υποθέσεις δεν βγαίνει στο φως, στα πλαίσια αυτού του διεφθαρμένου συστήματος. Πολύ περισσότερο δεν αποκαλύπτονται και δεν αντιμετωπίζονται οι πραγματικές πολιτικές ευθύνες παλιών και νέων κυβερνήσεων, οι οποίες διατηρούν άθικτο το καθεστώς μοναστήρια, επιχειρηματικοί όμιλοι κλπ να λυμαίνονται μεγάλες εκτάσεις, δάση, βουνά, λίμνες, παραλίες, ακόμη και με τίτλους προηγούμενων αιώνων."

Ποτάμι: δεν παραγράφονται οι ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος

Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του και σχολιάζοντας την απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση Βατοπαιδίου, επισημαίνει ότι «για το Βατοπέδι, ο πρωθυπουργός τότε Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για "σκανδαλώδη υπόθεση". Η κυβερνητική πλειοψηφία όμως έκλεισε πρόωρα τη Βουλή για να μη διερευνηθούν πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η Δικαιοσύνη με την απόφασή της απάλλαξε τους κατηγορούμενους επειδή υλοποιούσαν κυβερνητικές εντολές.

Ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν διερευνήθηκαν ποτέ. Προς τι λοιπόν τα μεγάλα λόγια και οι καταγγελίες για σκευωρία; Οι αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων για κρατικούς υπαλλήλους δεν παραγράφουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του παλιού συστήματος που τις βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας και τις πληρώσαμε με τη χρεοκοπία της χώρας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)