Βουλή

07 Μαρτίου 2017 21:46

Επιβράβευση των συνετών οδηγών προτείνουν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Προτείνουν και εναλλακτικές ποινές για τους παραβάτες του ΚΟΚ, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο προ ημερών στην Εθνική Οδό.

Επιβράβευση των συνετών οδηγών προτείνουν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
-

Επιβράβευση των συνετών οδηγών που δεν υποπίπτουν σε παραβάσεις, π.χ. με μείωση των τελών κυκλοφορίας, προτείνουν μεταξύ άλλων 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο προ ημερών στην Εθνική Οδό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Αννέτα Καββαδία, υπογραμμίζουν πως εκτός από μέτρα που να αφορούν την οδική υποδομή και το οδικό περιβάλλον, μέτρα ελέγχου, αλλά και μέτρα επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στο πρόβλημα, θα πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Ειδικότερα προτείνουν:

-       επιβράβευση των συνετών οδηγών που δεν υποπίπτουν σε παραβάσεις, π.χ. με μείωση των τελών κυκλοφορίας,

-       υποχρέωση παρακολούθησης σεμιναρίων των σοβαρών παραβατών των διατάξεων του οδικού κώδικα,

-       ποινές σε παραβάτες που να αντιστοιχούν σε κοινωνικές υπηρεσίες π.χ. σε νοσοκομεία που εφημερεύουν και δέχονται θύματα τροχαίων ή σε προγράμματα εξυπηρέτησης ανθρώπων που έχουν υποστεί σωματικές βλάβες από τροχαία,  κ.λπ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)