Κόμματα

07 Φεβρουαρίου 2017 18:54

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον Πολάκη για το “προσδόκιμο επιβίωσης” στις συνταγές

Σφοδρή κριτική από τον Βασίλη Οικονόμου και σχετική ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας από τον Δ. Σταμάτη.

 Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον Πολάκη για το “προσδόκιμο επιβίωσης” στις συνταγές
-

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκαλούν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ ζητά την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς, προκειμένου να του χορηγηθούν φάρμακα.

Σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, αναφέρει ότι «προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση η είδηση ότι ο ΕΟΠΥΥ ζητά από γιατρούς να βεβαιώσουν  πόσα χρόνια θα ζήσει ένας καρκινοπαθής προκειμένου να του χορηγηθεί ένα φάρμακο!» και προσθέτει ότι «είναι θλιβερό, τραγικό και αβάσταχτο για τον ασθενή. Είναι ταυτόχρονα ανεύθυνο και απάνθρωπο από την πλευρά των αρμοδίων».

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου καλεί «την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει να ευτελίζει ανθρώπινες ζωές. Η ανοχή στον κυνισμό και την αναλγησία έχει και τα όριά της». 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης χαρακτηρίζει «τουλάχιστον τραγικό» τη σύνδεση έγκρισης για τη χορήγηση ενός φαρμάκου σε καρκινοπαθή ή σε βαρέως πάσχοντα ασθενή με το εύρος του προσδόκιμου επιβίωσης του και με ερώτηση του προς τον Παύλο Πολάκη ζητά την κατάργηση την «απάνθρωπης» αυτής απαίτησης του ΕΟΠΥΥ.

Ο βουλευτής της ΝΔ με αφορμή την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης χαρακτηρίζει «απάνθρωπη» και «ανήθικη» την απαίτηση του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι επιβαρύνει τόσο τους ασθενείς όσο και τους θεράποντες ιατρούς, στους οποίους τίθενται σοβαρά θέματα ηθικής.

Στην ερώτηση του ζητά απαντήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, εάν ενέκρινε ο ίδιος την προσθήκη αυτής της απαράδεκτης προϋπόθεσης στη διαδικασία συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ και τι προτίθεται να πράξει για την κατάργησή της.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)