Γενικά

20 Ιανουαρίου 2017 23:51

Δημοσκόπηση Alco: ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ

Διευρύνει το προβάδισμά της η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσφυγή στις κάλπες θέλει το 35%.

Δημοσκόπηση Alco: ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ
-

Αυξάνει την διάφορα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Πιο συγκεκριμένα, η μέτρηση της ALCO για την εφημερίδα Παραπολιτικά του Σαββάτου, αποτυπώνει προβάδισμα της τάξεως των 9 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ λαμβάνει 26,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 17,8%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,4% κι ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,1% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2%. Κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από το 3%, που είναι το όριο εισόδου στη Βουλή.

Στην προηγούμενη μέτρηση του Νοεμβρίου το προβάδισμα της ΝΔ ήταν σε χαμηλότερο ποσοστό, στο 6,4% αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωνε 22,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,8%.

Καταλληλότερος για το αξίωμα του Πρωθυπουργού κρίνεται και σε αυτή την δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σύμφωνα με την κοινή γνώμη η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές αφού στην παράσταση νίκης συγκεντρώνει 56%.

Την ίδια στιγμή, πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θέλει το 35% των ερωτηθέντων ενώ το 34% λέει «ναι» στο ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Ένα σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι πως το 46% των ερωτηθέντων αντιδρά αρνητικά στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Δημοσκόπηση ALCO - πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση ALCO - παράσταση νίκης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)