Διπλωματία

15 Ιανουαρίου 2017 16:39

Θρήνος στην κηδεία του πρέσβη Αμοιρίδη

Στη Θεσσαλονίκη γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τραγική φιγούρα η 95χρονη μάνα του Αμοιρίδη.

Θρήνος στην κηδεία του πρέσβη Αμοιρίδη
-

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Αμοιρίδης, η δολοφονία του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο, στις 26 Δεκεμβρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου υπηρετούσε ως πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία.

Στο κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης γράφτηκε ο επίλογος του δράματος, με τραγική φιγούρα την 95χρονη μάνα του η οποία φέρεται να πληροφορήθηκε μόλις χτες τον τραγικό χαμό του παιδιού της.

Η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη έγινε δημοσία δαπάνη και το φέρετρο του ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

ΚΗΔΕΙΑ - ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας ο Κ. Αμοιρίδης υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα».

 Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

ΚΗΔΕΙΑ - ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Καίριας σημασίας, υπήρξε επίσης η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015.

ΚΗΔΕΙΑ - ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα γενικά προξενεία στο Ρίο ντε Ζανέιρο και στο Ρότερνταμ και στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, κατά την πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

ΚΗΔΕΙΑ - ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)